Izvješće o održanom IX. edukativnom modulu Programa Stručno-razvojnog centra DV Dugo Selo

 

 

 

 

U ponedjeljak, 28.studenog 2022. s početkom u 12:15 sati (do 17:00 sati) u DV ?Dugo Selo? održan je deveti edukativni modul  pod nazivom Program za razvoj matematičke kompetencije te projektni rad u području osnovnih kompetencija u prirodoslovlju u dječjem vrtiću

u okviru Programa Stručno-razvojnog centra za poticanje cjelovitog razvoja djeteta kroz područje matematičke kompetencije i osnovnih kompetencije u prirodoslovlju. Edukacija je održana na mreži putem ZOOM platforme.

Polaznice edukacije bile su odgojno-obrazovne djelatnice dječjih vrtića Grada Zagreba, Zagrebačke županije i drugih te DV Dugo Selo, njih 45 .

Na početku je gospođa Ana Štefanec iz DV "Dobro drvo" iznijela Prikaz EU projekta: "Istraživanjem do znanja". Jako interesantno i edukativno izlaganje. Potom su njeni suradnici prikazali teoretski i praktični dio sa radionica na temu Astronomija.

Nikolina Pernar i Lana Tepić Jelavić iz Dv "Botinec" održale su zanimljivo, inspirativno i edukativno izlaganje na temu Razvoj matematičke kompetencije i osnovnih kompetencija u prirodoslovlju u Montessori programu (Od svemira do matematike). Pokazale su pribor i igre vezane za ovu temu u Montessori programu.

Romana Pejčić i Irena Hlebec iz DV Dugo Selo održale su izlaganje na temu Planiranje, provedba i vrednovanje projekata za razvoj osnovnih kompetencija u prirodoslovlju, u kojem smo mogli vidjeti teoretski dio koji su potkrijepile praktičnim dijelom projektom "Medvjedi".

Josipa Mrnjaus iz DV Dugo Selo prezentirala je izlaganje na temu Planiranje, izrada, provedba i evaluacija programa za razvoj matematičke kompetencije, gdje je prikazan Kraći program jačanja matematičke kompetencije kod djece predškolske dobi DV Dugo Selo.

 U poslijepodnevnom dijelu devetog edukativnog modula slijedio je prikaz odgojno-obrazovne prakse. Sudjelovale su odgojiteljice DV Dugo Selo. Josipa Mrnjaus je dala prikaz igara i aktivnosti provedenih na Kraćem programu stvaranja uvjeta za razvoj matematičke kompetencije djece predškolske dobi ?  matematičkim igraonicama održanim u ova protekla 2 mjeseca. Snježana Fuks i Zlata Brus su napravile izvrstan pregled održanih matematičkih aktivnosti u njihovim skupinama.  

Edukacija u okviru devetog modula završena je online popunjavanjem evaluacijskog upitnika.

 

Pripremila: Josipa Mrnjaus, mag.praesc.educ.

dvds.hr is designed by NEO NEO-informatika
Copyright 2023 Dječji vrtić Dugo Selo. Sva prava zadržana.