Izvješće o održanom VII. edukativnom modulu Programa Stručno-razvojnog centra DV Dugo Selo

 

 

 

U petak, 10. lipnja 2022. s početkom u 12:15 sati (do 17:15 sati) u DV "Dugo Selo" održana je edukacija (webinar putem ZOOM-a) u okviru sedmog modula Programa Stručno-razvojnog centra za poticanje cjelovitog razvoja djeteta kroz područje matematičke kompetencije i osnovnih kompetencije u prirodoslovlju.

Tema sedmog modula Programa Stručno-razvojnog centra bila je Dijete i planet Zemlja: zaštita prirode. Prisustvovalo je 46 sudionika.

Izv.prof.dr.sc. Dunja Anđić s Učiteljskog fakulteta u Rijeci održala je zanimljivo, edukativno predavanje na temu Odgoj i obrazovanje za održiv razvoj- kako razviti osjetljivost za okoliš i održivi razvoj djece rane i predškolske dobi?

Tanja Cvijanović, socijalna pedagoginja i koordinatorica Erasmus projekata i odgojiteljica Ružica Leš iz DV Ivanić Grad, Ivanić Grad su prikazale praksu iz svog vrtića Mali prijatelji prirode: Iskustva i dobrobiti rada na projektu iz područja održivog razvoja.

Odgojiteljica Romana Pejčić iz DV Dugo Selo je prikazala praksu kroz Šuma kroz četiri godišnja doba a odgojiteljica Snježana Fuks pokazala je kako dokumentirati u projektima Dokumentiranje procesa učenja.

U popodnevnom dijelu su prikazane provedene eko radionice provedene u skupinama. Ivana Kralj i Josipa Mrnjaus pokazale su radionice na kojima su ugostili u skupini geologinju- Zaštita podzemnih voda, Zaštita prirodnih rezervata u kojima su fosili i razne stijene te prof.fizike-roditelja projekt "Jedno zdravlje". Romana Pejčić pokazuje projekt Planet Zemlja u Sunčevom sustavu.

Edukacija u okviru VII.modula završena je online popunjavanjem evaluacijskog upitnika.

 

Josipa Mrnjaus, mag. praesc.educ.

dvds.hr is designed by NEO NEO-informatika
Copyright 2023 Dječji vrtić Dugo Selo. Sva prava zadržana.