Izvješće o održanom V. edukativnom modulu Programa Stručno-razvojnog centra DV Dugo Selo

 

 

 

U ponedjeljak, 28. ožujka 2022., s početkom u 12:15 sati (do 17:15 sati) u DV ?Dugo Selo?  održana je edukacija (webinar putem ZOOM-a) u okviru petog modula Programa Stručno-razvojnog centra za poticanje cjelovitog razvoja djeteta kroz područje matematičke kompetencije i osnovnih kompetencije u prirodoslovlju.

Tema petog modula Programa Stručno-razvojnog centra bila je Zakonitosti u svijetu prirode: biljni i životinjski svijet; neživa priroda. Prisustvovala su 42 sudionika.

Nakon uvodnog prikaza sadržaja ovog modula, prof. Ivana Golik Homolak s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu je održala dva stručna predavanja Zakonitosti u svijetu prirode: biljni i životinjski svijet; neživa priroda i Osnovne kompetencije u prirodoslovlju kod djeteta rane i predškolske dobi, koja su bila zanimljiva, inspirativna i korisna za rad u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju.

Nikolina Bošnjak, str. sur. pedagoginja je dala teorijski prikaz radionica Biološka raznolikost vrtićkog okruženja, odgojiteljica Romana Pejčić je prikazala Autohtone i zaštićene biljne i životinjske vrste dok je vanjska suradnica Antonija Musulin, ravnateljica i pedagoginja iz DV "Morski konjić", iz Podgore, dala prikaz prakse- projekt Naš vrt (dobitnici nagrade za najljepši vrt u okviru projekta HRT-a).

U popodnevnom dijelu radionica pokazan je prikaz odgojno- obrazovne prakse kroz projekte. Odgojiteljice Ivana Kralj i Josipa Mrnjaus su pokazal projekt Biljni i životinjski svijet jezera, a Snježana Fuks (u suradnji s Željkom Cik Grgošić, Lelijom Turčinec i Nikolinom Bošnjak) pokazala projekt Labudovi.

Edukacija u okviru V.modula završena je online popunjavanjem evaluacijskog upitnika.

 

Josipa Mrnjaus, mag. praesc.educ.

dvds.hr is designed by NEO NEO-informatika
Copyright 2023 Dječji vrtić Dugo Selo. Sva prava zadržana.