Izvješće o održanom IV. edukativnom modulu Programa Stručno-razvojnog centra DV Dugo Selo

 

 

 

U ponedjeljak, 28.veljače 2022., i u srijedu, 2.ožujka 2022., s početkom u 12:15 sati u DV Dugo Selo je održana dvodnevna edukacija (webinar putem ZOOM-a) u okviru četvrtog modula Programa Stručno-razvojnog centra za poticanje cjelovitog razvoja djeteta kroz područje matematičke kompetencije i osnovnih kompetencije u prirodoslovlju.

Tema četvrtog modula Programa Stručno-razvojnog centra bila je Povezanost matematičke kompetencije s ostalim kompetencijama. Prisustvovao je 41 sudionik.

Na početku webinara G.Matić Šarić, str.sur.psihologinja, je u uvodnom dijelu dala kratki prikaz sadržaja dvodnevne edukacije.

Dr.  Dubravka Glasnović Gracin, s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, održala je zanimljivo stručno predavanje Matematička kompetencija i njena povezanost s ostalim kompetencijama- Osnovni matematički koncepti pogodni za predškolsko razdoblje.

Potom je u 60-minutnom izlaganju dr. Antonija Balić Šimrak, s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, dala prikaz matematičke kompetencije kroz likovnost pod nazivom Matematička kompetencija i likovno stvaralaštvo.

U drugom dijelu webinara izlažu odgojiteljice i stručne suradnice iz DV Dugo Selo. Odgojiteljice Ivana Kralj i Josipa Mrnjaus daju prikaz prakse iz svoje skupine na temu Matematička kompetencija i likovno izražavanje dok odgojiteljice Sandra Perko i Tanja Petric prikazuju povezanost matematičke kompetencije sa stranim jezikom "Spikey" Math in Hedgehogs.

U dijelu online radionica izlagale su Andrea Adašević, str.sur.logopedinja, i Goranka Matić Šarić, str.sur.psihologinja, na temu Matematička igra u digitalnom okruženju, Janja Bambić, mag. Kineziologije, i Nikolina Bošnjak, str. sur. pedagoginja, koje su dale zanimljiv prikaz Povezanosti matematičke kompetencije i pokreta a odgojiteljice Dijana Čop i Irena Hlebec prikazale su kako matematike ima i u kulturnoj baštini pod nazivom Kulturna baština: uzorci.

Drugi dan edukacije je započet 60-minutnim stručnim izlaganjem dr. Blaženke Bačlija Sušić, Učiteljski fakultet u Zagrebu, na temu Glazbene i matematičke kompetencije u kontekstu integriranog kurikuluma ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Str. sur. Logopedinja, Andrea Adašević, održala je predavanje Matematička kompetencija i komunikacija na materinskom jeziku, a Goranka Matić Šarić, str. sur. Psihologinja, Priče i razvoj matematičkog mišljenja.

Odgojni djelatnici iz DV "Naša radost", iz Pregrade, dali su prikaz projektnog rada  Mali zadrugari.

U popodnevnom dijelu održane su online radionice: Matematička priča u kazalištu te Kako izraditi matematičku slikovnicu, koje su održale odgojiteljice Snježana Fuks i Zlata Brus, a odgojiteljica Romana Pejčić, u suradnji s Irenom Hlebec, daje prikaz pod nazivom Matematička kompetencija i osnovne kompetencije u prirodoslovlju- matematička šetnja.

Edukacija je završila evaluacijom IV. modula Programa Stručno-razvojnog centra za poticanje cjelovitog razvoja djeteta kroz područje matematičke kompetencije i osnovnih kompetencije u prirodoslovlju DV "Dugo Selo" od strane polaznika.

 

 

Josipa Mrnjaus, mag. praesc. educ.

dvds.hr is designed by NEO NEO-informatika
Copyright 2023 Dječji vrtić Dugo Selo. Sva prava zadržana.