Izvješće o održanom III. edukativnom modulu Programa Stručno-razvojnog centra DV Dugo Selo

 

 

 

U četvrtak, 27.siječnja 2022. s početkom u 12:15 sati (do 17:15 sati) u DV Dugo Selo je održana edukacija (webinar putem ZOOM platforme) u okviru trećeg modula Programa Stručno-razvojnog centra za poticanje cjelovitog razvoja djeteta kroz područje matematičke kompetencije i osnovnih kompetencije u prirodoslovlju.

Tema trećeg modula Programa Stručno-razvojnog centra bila je Razvojna procjena matematičke kompetencije djeteta. Sudionici edukacije bili su odgojno-obrazovni djelatnici dječjih vrtića Grada Zagreba, Zagrebačke županije i drugih te odgojni djelatnici DV Dugo Selo.

Prof. dr. sc. Mirjana Lenček s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu održala je online predavanje pod naslovom Računajte na nas: matematika prije škole gdje je tematizirala razvojna očekivanja na području matematičke kompetencije djece rane i predškolske dobi.

Zatim je Ksenija Benaković Ranogajec, psihologinja, ECHA specialist for gifted education održala izlaganje na temu Djeca s razvojnim posebnim potrebama u području matematičke kompetencije: potencijalno darovita djeca.

U okviru pregleda odgojno-obrazovnih programa za razvoj matematičke kompetencije, Tanja Petric i Sandra, Perko, odgojiteljice DV Dugo Selo prikazale su radionice za djecu i roditelje u okviru pripreme djece za školu te Večeri matematike, Hrvatskog matematičkog društva. Goranka Matić Šarić, stručna suradnica psihologinja prikazala je individualizirani rad s djetetom na području jačanja matematičke kompetencije.

U popodnevnom dijelu edukacije su Snježana Fuks, odgojiteljica,  Josipa Mrnjaus, odgojiteljica i Ivana Kralj, odgojiteljica, Nikolina Bošnjak, str.sur.pedagoginja, Romana Pejčić, odgojiteljica i Irena Hlebec, odgojiteljica te Andrea Adašević, str.sur. logopedinja govorile o tome Kako izraditi razvojnu procjenu matematičke kompetencije djeteta te o Planiranju odgojno-obrazovnog procesa za djecu s posebnim potrebama u ovom području.

Edukacija u okviru III.modula završena je online popunjavanjem evaluacijskog upitnika. Neki od komentara polaznika iz evaluacijskog upitnika:

Sviđa mi razvoj dinamike modula, način na koji su osmišljeni, kako se dograđuju i razrađuju tematski. Veselim se razvoju i povezivanju s ostalim odgojno-obrazovnim područjima. Jedva čekam novi susret. Otvaraju mi se vidici, inspirira me, a roje mi se i nove ideje za osobnu praksu.

Iskreno vam se svima zahvaljujem na uloženom trudu i angažmanu. Svjesna sam da je sve ovo vrlo zahtjevno na više razina.

Predavanja/radionice su vrlo zanimljive i inspirativne.

 

Literatura:

  1. Nacionalni kurikulum za rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

 

G. Matić Šarić, str. sur. psihologinja

dvds.hr is designed by NEO NEO-informatika
Copyright 2023 Dječji vrtić Dugo Selo. Sva prava zadržana.