Sve je počelo 1969. godine kad su u današnjem Pučkom otvorenom učilištu započele s radom dvije odgojne skupine s oko pedesetak djece pod upravom osnovne škole. Prvi ravnatelj vrtića bio je Ivan Krmpotić, a prve odgojiteljice Ljubica Lea Štern i Marija Zoričić. Sve veći broj predškolske djece potaknuo je izgradnju naše ustanove. Tako je na adresi; Perivoj Ivane Brlić Mažuranić 2,  1.ožujka 1976. godine otvoren novo izgrađeni vrtić Marica Robić-Keber.

U početku su postojale četiri skupine sa stotinjak djece, a potom i dvije jasličke. Devedesetih godina vrtić je promijenio ime u Dječji vrtić "Dugo Selo". Doseljavanjem većeg broja obitelji na područje našeg grada povećan je broj rođene djece. U iznajmljenom prostoru otvorena je jedna skupina djece koja je radila sve do uređenja područnog objekta u Lukarišću u kojem i danas boravi pedesetak djece u dvije skupine.

 

Danas vrtić ima 16 skupina i 427 djece: Trešnjice, Zečići, Ptičice, Zvončići, Vjeverice, Žabice, Bubamare, Ivančice, Ježići, Leptirići, Pčelice, Zvjezdice, Sunce, Patkice i Srčeka.

  

dvds.hr is designed by NEO NEO-informatika
Copyright 2021 Dječji vrtić Dugo Selo. Sva prava zadržana.