Očev dan u skupini 'Zečići' - PO Lukarišće

 

 

 

U ponedjeljak, 20.03.2023. u PO Lukarišće, zajedno s očevima i djecom iz skupine "Zečići", proveli smo malo sportsko natjecanje. Sudjelovali su djeca, očevi i odgojitelji Ivan Anđal, Josipa Mrnjaus i Irena Hlebec.

Kako smo inače u projektu "Konji", tako smo i sportske igre prilagodili našem projektu.

Druženje smo započeli malim poligonom "Na hipodromu" gdje su ekipe morale što brže proći poligon i osvojiti kocku. Ekipa koja je imala najviše osvojenih kocki bila je pobjednik.

 

 

Nastavili smo igrom "Kružić-križić (potkova)" gdje su ekipe morale trčeći postaviti potkovu u pravo polje. Bilo je zabavno, a navijanja nije nedostajalo.

 

 

Kako "konjići" ne bi ostali gladni, bilo je potrebno nahraniti ih malim jabučicama, a to smo ostvarili igrom ubacivanja loptica u kašetu gdje su djeca bacala, a očevi hvatali. Naravno, ekipa koja je najviše jabuka uspjela uhvatiti bila je pobjednik.

 

 

"Nabaci potkovu" je još jedna od igara koju su djeca odigrala s očevima.

 

 

Za kraj druženja odigrali smo igru "Kobila". Ekipe su morale ubacivati loptu u koš te su za svaki ostvareni bod dobili pripadajuće slovo. Ekipa koja je prva uspjela složiti riječ kobila bila je pobjednik.

 

 

Djeca su uživala, a po reakcijama i komentarima očeva vidjeli smo da su i oni. Svi su sudjelovali i trudili se što bolje odigrati igru i osvojiti bod za svoju ekipu, ali na kraju je najbolji bio komentar djece "Nije važno pobijediti nego sudjelovati".

 

Napisala:

Josipa Mrnjaus, mag. praesc. educ.

 

dvds.hr is designed by NEO NEO-informatika
Copyright 2024 Dječji vrtić Dugo Selo. Sva prava zadržana.