banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

 
Projekt skupine "Pčelice"
TOLERANCIJA PREMA OSOBAMA S POSEBNIM POTREBAMA

Cilj ovog projekta bio je razviti svijest kod djece da smo svi različiti pod sloganom: „SUPER JE BIT RAZLIČIT“, ali i da postoje osobe s posebnim potrebama. 

 

 
Preporuča se dnevno pojesti jednu jabuku!

„JEDNA JABUKA NA DAN TJERA DOKTORA IZ KUĆE VAN!“


Tradiciju održavanja Dana jabuka 21. listopada započela je godine 1990. u Londonu organizacija Common Ground s ciljem promicanja njenih zdravstvenih kvaliteta i demonstracije mnogobrojnih sorti jabuke koje se u Engleskoj uzgajaju. Jabuka je predstavljena kao simbol fizičke, kulturne i genetske raznolikosti koju je neophodno očuvati. 

 

 
"Zrno po zrno pogača, kamen po kamen palača!"
DANI KRUHA - DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Obilježavaju se svake godine tijekom listopada uz pjesmu,priče,stihove,a pridonose potpunijem:

  • odgoju i obrazovanju za okoliš
  • upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti
  • razvoju svijesti o zdravoj prehrani

 

 
PROJEKT

Djeca prema vlastitim interesima i mogućnostima poduzimaju istraživačke i druge aktivnosti u kojima aktivno stječu iskustva i znanja  u suradnji s drugom djecom. Kada  su djeca motivirana nekom temom postojat će veća motivacija i uspješnije učenje.

 

 
Vrijedne ruke malih bića - bore se za život ptića!

Dolazak proljeća probudio je u djeci iz skupine „ Sunce“ prave male istraživače. Boravili smo u prirodi s povećalima, olovkom i bilježnicom i promatrali što se sve događa s prirodom. Dok smo promatrali pupanje drveća pažnju nam je privukla ptičica svojim cvrkutanjem. Ubrzo je uslijedilo mnoštvo pitanja pa smo pozvali u pomoć i stručnjaka za uzgoj ptica. Paulin tata Davor  Skejić rado je prihvatio naš poziv.

 

Različitost nas obogaćuje, otvara nas prema drugima i poučava o vlastitoj kulturi, tradiciji i naslijeđu. 

Svako dijete i obitelj mora imati jednake mogućnosti za učenje i sudjelovanje, bez obzira na spol, rasu, etničku ili vjersku pripadnost, jezik, kulturu, vjeru, socio - ekonomski status, strukturu obitelji, dob ili posebne potrebe.

 

Aktivnost kojom se potiče razvoj ekološke svijesti. 
 
 Začetak projekta
  • prazan akvarij u SDB
  • ponuda djeteta da donese svoje ribice od kuće
Što smo htjeli saznati:
  • život riba - što im je potrebno?
  • vrste riba, životinjski svijet u vodi
  • ribnjak, akvarij
  • kako se ribe kreću, mogu li govoriti?

 

“U životu kao prvo – svatko nek' posadi bar jedno drvo!“

U svijetu gdje su današnja djeca preplavljena umjetnim materijalima i plastikom, drvene igračke su prihvaćene s iskrenim oduševljenjem! Djeca nisu znala što se sve od drveta može napraviti i koliko je taj prirodni material podatan za oblikovanje. U razgovoru navodili su: što sve od drveta može nastati, što sve oni o drvetu znaju te što bi željeli saznati i naučiti.

 

Djecji vrtic "Dugo Selo" @ 2014.
X

Ups!

Nedozvoljeno kopiranje sadržaja!