banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

Kao dio šireg programa UNICEF-a za podršku roditeljstvu, stvoren je program radionica za roditelje „Rastimo zajedno" koji se od 2008. godine provode s roditeljima najmlađe djece.  Program  se sastoji  se od 11 radionica koje su sadržajno međusobno povezane, a namijenjene su roditeljima djece jasličke dobi (do 4 god). Broj polaznika je ograničen.

Radionice za roditelje „Rastimo zajedno" omogućuju protok novih informacija, znanja, vještina i podrške roditeljima te promiču rast, razvoj roditelja i djeteta. 

Na radionicama roditelji s voditeljicama i s drugim roditeljima razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo, upoznaju bolje sebe kao roditelja, uviđaju načine na koje se odnose prema svom djetetu te doznaju i za druge moguće načine.

Također se upoznaju sa znanstvenim stajalištima o pozitivnoj interakciji roditelja i djeteta, kao i o roditeljstvu na dobrobit djeteta (i roditelja).

Uz to, preispituju se vrijednosti u podlozi vlastitog roditeljstva, uči o potrebama djece i roditelja i načinima njihovog zadovoljavanja, vježbaju komunikacijske vještine i odgovara na druga pitanja za koja roditelji izraze interes.

Predavanjima i vježbama stječu se znanja i vještine koje roditeljima koriste u odnosu s djetetom.

Razgovorom se izmjenjuju iskustva o rješavanju problema s djetetom.

Druženjem se postaje sigurniji, samopouzdaniji, zadovoljniji.


Što su rekli roditelji o Programu:

  • „Cure su dobile mamu koja ih bolje razumije, manje viče, više razgovara, puno se igra; koja je zadovoljnija sobom i svojim životom što se odražava i na njih."

  • „Proširio sam svoje vidike glede odgoja djece, promijenio neke 'metode' odgoja koje me nisu usrećivale, a ni djecu."

  • „Imam puno više smirenosti u odgajanju, ne događaju se više osjećaji nemoći i gubitka kontrole."

  • „Spoznala sam da ne moram biti savršen roditelj."

  • „Očekivao sam da će mi netko 'soliti' pamet kako odgajati dijete. Već nakon prve radionice bio sam oduševljen."

 

U  dječjem vrtiću „Dugo Selo“ od 2010/2011. godine provodimo radionice za roditelje pod nazivom „Rastimo zajedno“. Voditelji radionica su:  Goranka Matić Šarić, stručni suradnik  psiholog,  Nikolina Bošnjak, stručni suradnik pedagog i Jadranka Ojvan, odgojiteljica. Voditeljice radionica su završile edukacijski seminar za provođenje navedenih radionica i u okviru redovitih supervizijskih susreta koje organiziraju UNICEF i Agencija za odgoj i obrazovanje nastavljaju stručno usavršavanje na području ovom području.


 

 

 

 

Dijete putuje, roditelj usmjerava!

Program radionica za roditelje “Rastimo zajedno” namijenjen je roditeljima najmlađe djece u dobi od jedne do četiri godine života. Program je nastao u okviru UNICEF-ovog projekta Prve tri su najvažnije.

Radionice će se održavati prema priloženom rasporedu.

 

 

 

Kalendar događanja

Ožujak 2019
20
Srijeda
PRVI DAN PROLJEĆA, SVJETSKI DAN ORALNOG ZDRAVLJA, SVJETSKI DAN KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE, SVJETSKI DAN PRIPOVIJEDANJA
BuaXua Calendar

Eko-himna

Brojač posjetitelja


Trenutno

1
Online

20 Ožujak 2019
Djecji vrtic "Dugo Selo" @ 2014.
X

Ups!

Nedozvoljeno kopiranje sadržaja!