banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

 

DJEČJI VRTIĆ “ DUGO SELO “
Perivoj I. B. Mažuranić 2, Dugo Selo

(naš jelovnik je sastavljen prema piramidi zdrave prehrane i pod kontrolom je Zavoda za javno zdravstvo „ Dr. Andrija Štampar “)

 


 

J  E  L  O  V  N  I  K

od 9. prosinca 2019.g. do 13. prosinca 2019.g. 

 

DATUM:

DORUČAK:

RUČAK:

UŽINA:

 

PONEDJELJAK

09.12.2019.

 

Namaz Buterino

Polu bijeli kruh

Voćni čaj s limunom

Varivo mahune s puretinom

Raženi kruh

Voće

Voćni kolač

Napitak

 

UTORAK

10.12.2019.

 

Kukuruzne pahuljice

Bijela kava

Juneća juha s prosom

Junetina Stroganoff

Riža

Zelje salata

Acidofil

Kukuruzni kruh

 

 

SRIJEDA

11.12.2019.

 

Gris na mlijeku s čokoladom i cimetom

Varivo prokulica sa svinjetinom

Kalnički kruh

Voće

Kakao kocke

Napitak

 

ČETVRTAK

12.12.2019.

Slani klipić

Kakao

 

Povrtna juha sa slovima

Tijesto Bolonjeze

Zelena salata

Sirni namaz

Polu bijeli kruh

Čaj šipak s limunom

 

PETAK

13.12.2019.

Lino lada

Polu bijeli kruh

Mlijeko

Krem juha od graška

Pohana riba

Restani krumpir

Kisela salata

Banane

 

 * Glavna kuharica u dogovoru sa zdravstvenom voditeljicom ima pravo na promjenu jelovnika u izvanrednim situacijama. 

* Za djecu na jutarnjem dežurstvu topli napitak i keksi.

 

Jelovnik sastavili: 

Ljiljana Pavlović – glavna kuharica

Stjepan Slatina - kuhar

Vlatka Tovernić - zdravstvena voditeljica

 


 

 

KREM JUHA OD CVJETAČE
( količina za 1 dijete )
 
50 g cvjetače
10 g kiselog vrhnja
2 g brašna
3 g maslaca ili ulja
Sol
1 g lista peršina
 
Opranu i očišćenu cvjetaču prokuhati u malo posoljenoj vodi. Izvaditi je, izmiksati ( propasirati ), te vratiti natrag u vodu u kojoj se je kuhala. Na otopljenu maslacu  lagano popržiti brašno, pa ga dodati u juhu. Maknuti s vatre i dodati vrhnje u koje je prethodno umiješan sitno nasjeckan peršinov list.
 
 
VARIVO OD KELJA S KORJENASTIM POVRĆEM I SUHIM MESOM
( količina za 1 dijete )
 
120 g kelja
80 g krumpira
25 g mrkve
6 g korijena peršina
6 g korijena celera
45 g suhog mesa
2 g ulja
3 g brašna
Sol
List peršina
 
Glavicu kelja razrezati na 4 dijela, odstraniti oštećene i čvrste dijelove, pa ga narezati na široke rezance. Krumpir oguliti i narezati na kocke. Sve zajedno staviti u posudu s malo vode. Malo posoliti, poklopiti i kuhati. Posebno na zagrijanu ulju lagano propirjati nasjeckanu mrkvu, celer, peršin, pa dodati kelj i krumpir. Pred kraj kuhanja umiješati brašno razmućeno u malo vode. Suho meso narezati na kockice i umiješati u varivo. Po želji se može dodati i mljeveni kim.
 
 
 

DOBAR TEK !

Djecji vrtic "Dugo Selo" @ 2014.
X

Ups!

Nedozvoljeno kopiranje sadržaja!