banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

 

DJEČJI VRTIĆ “ DUGO SELO “
Perivoj I. B. Mažuranić 2, Dugo Selo

(naš jelovnik je sastavljen prema piramidi zdrave prehrane i pod kontrolom je Zavoda za javno zdravstvo „ Dr. Andrija Štampar “)

 


 

J  E  L  O  V  N  I  K

od 18. studenog 2019.g. do 22. studenog 2019.g. 

 

DATUM:

DORUČAK:

RUČAK:

UŽINA:

 

PONEDJELJAK

18.11.2019.

 

Namaz šunka

Polu bijeli kruh

Voćni čaj s limunom

Varivo leća s puretinom

Raženi kruh

Voće

Kolač sa šumskim voćem

Napitak

 

UTORAK

19.11.2019.

 

Kukuruzne pahuljice

Kakao

Povrtna juha s brojkama

Pečena svinjetina

Krpice sa zeljem

Cikla salata

Namaz sirni

Kukuruzni kruh

Čaj od šipka s medom

 

SRIJEDA

20.11.2019.

 

Pečena jaja

Kukuruzni kruh

Čaj od šipka s medom

Krumpir gulaš

Kalnički kruh

Voće

Savijača od sira

Napitak

 

ČETVRTAK

21.11.2019.

„ Zdenka “ sir

Polu bijeli kruh

Voćni čaj s limunom

Sarma

Pire krumpir

Kalnički kruh

Namaz voćni

Raženi kruh

Napitak

 

PETAK

22.11.2019.

Pureće hrenovke

Alpski kruh

Čaj od šipka s limunom

Krem juha od mrkve

Pohani iverak

Miješano povrće na maslacu

Tekući jogurt

Kukuruzni kruh

 

 * Glavna kuharica u dogovoru sa zdravstvenom voditeljicom ima pravo na promjenu jelovnika u izvanrednim situacijama. 

* Za djecu na jutarnjem dežurstvu topli napitak i keksi.

 

Jelovnik sastavili: 

Ljiljana Pavlović – glavna kuharica

Stjepan Slatina - kuhar

Vlatka Tovernić - zdravstvena voditeljica

 


 

 

SARMA
( količina za 1 dijete )
 
110 g kiselog kupusa
69 g mljevene teletine
5 g integralne riže
1 / 10 jajeta
6 g luka
2 g ulja
2 g glatkog brašna TIP 500
2 g pirea od rajčice
Sol
 
Odvojiti listove kiselog kupusa i odrezati zadebljani korijen, pa oprati kupus. Pomiješati mljeveno meso s začinima, dodati razmućeno jaje i rižu. Dobivenom smjesom puniti listove kupusa oblikujući sarme. Složiti u dublji lonac kojem smo prije toga dno pokrili ostacima kupusa, pa doliti toliko vode da prekrije sve sarme. Kuhati dok kupus ne omekša ( 3 – 4 sata ). Rižu treba skuhati jače kako bi ispustila sluz za povezivanje. Zgusnuti brašnom razmućenim u vodi i pireu od rajčica.
 
KREM - JUHA OD BROKULE
( količina za 1dijete )
                                                                                                  
50 g brokule
50 g krumpira
2 g maslaca
2 g brašna tip 850
1 / 10 jajeta ( žumanjka )
10 g kiselog vrhnja ( 20 % m. m. )
1 g lista peršina
Sol
 
Krumpir oprati, oguliti, izrezati na kockice, pa kuhati u malo posoljenoj vodi uz dodatak maslaca.
Brokulu iskidati na cvjetiće i oprati, pa dodati krumpiru i zajedno kuhati. Kad se skuha propasirati i dodati vode. Povezati s kiselim vrhnjem i žumanjkom. Ukrasiti listom peršina.
 
 
 

DOBAR TEK !

Djecji vrtic "Dugo Selo" @ 2014.
X

Ups!

Nedozvoljeno kopiranje sadržaja!