banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

 

DJEČJI VRTIĆ “ DUGO SELO “
Perivoj I. B. Mažuranić 2, Dugo Selo

(naš jelovnik je sastavljen prema piramidi zdrave prehrane i pod kontrolom je Zavoda za javno zdravstvo „ Dr. Andrija Štampar “)

 


 

J  E  L  O  V  N  I  K

od 24. veljače 2020.g. do 28. veljače 2020.g. 

 

DATUM:

DORUČAK:

RUČAK:

UŽINA:

 

PONEDJELJAK

24.02.2020.

 

Namaz šunka

Polu bijeli kruh

Voćni čaj s medom

Gulaš od puretine, krumpira i povrća

Kukuruzni kruh

Voće

Kolač od maka

Napitak

 

UTORAK

    25.02.2020.

 

Namaz Buterino

Polu bijeli kruh

Čokoladno mlijeko

 

 

Sarma

Pire krumpir

Kalnički kruh

Voće

Bioaktiv LGG

Crni kruh

 

 

SRIJEDA

26.02.2020.

 

Sir i vrhnje

Polu bijeli kruh

Čaj od šipka s medom

Varivo leća s junetinom i korjenastim povrćem

Kruh sa sjemenkama

Voće

Zapečeni štrukli

Napitak

  ČETVRTAK

27.02.2020.

Izabrala skupina

 Jagodice

 

Pureća pašteta

Polu bijeli kruh

Kakao

 

Pileća juha s rezancima

Pečena piletina

Mlinci

Zelje salata

Voće

Domaći puding od čokolade

Piškoti

 

      

PETAK

    28.02.2020.

 

Pohani kruh

Čaj od šipka

Krem juha od graška

Pohani iverak

Pečeni krumpir

Voće

Frape od banane

ABC keksi

 

 * Glavna kuharica u dogovoru sa zdravstvenom voditeljicom ima pravo na promjenu jelovnika u izvanrednim situacijama. 

* Za djecu na jutarnjem dežurstvu topli napitak i keksi.

 

Jelovnik sastavili: 

Stjepan Slatina - kuhar

Vlatka Tovernić - zdravstvena voditeljica

 


 

 

SARMA
( količina za 1 dijete )
 
110 g kiselog kupusa
69 g mljevene teletine
5 g integralne riže
1 / 10 jajeta
6 g luka
2 g ulja
2 g glatkog brašna TIP 500
2 g pirea od rajčice
Sol
 
Odvojiti listove kiselog kupusa i odrezati zadebljani korijen, pa oprati kupus. Pomiješati mljeveno meso s začinima, dodati razmućeno jaje i rižu. Dobivenom smjesom puniti listove kupusa oblikujući sarme. Složiti u dublji lonac kojem smo prije toga dno pokrili ostacima kupusa, pa doliti toliko vode da prekrije sve sarme. Kuhati dok kupus ne omekša ( 3 – 4 sata ). Rižu treba skuhati jače kako bi ispustila sluz za povezivanje. Zgusnuti brašnom razmućenim u vodi i pireu od rajčica.
 
 
 
KAKAO – KOCKE
( za jedno dijete )
15 g brašna tip 850
4 g maslaca
7.5 g šećera
8 g mlijeka ( 2.8 % m.m. )
1 / 10 jajeta
3 g kakaa
prašak za pecivo
 
Pjenasto izmiješati maslac i šećer. Dodati jaje i malo brašna. Ostalo brašno pomiješati s praškom za pecivo i kakaom. Naizmjence ulijevati mlijeko i brašno. Dobro izmiješati.
Peći u pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta.
 
 

DOBAR TEK !

Djecji vrtic "Dugo Selo" @ 2014.
X

Ups!

Nedozvoljeno kopiranje sadržaja!