banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

 

DJEČJI VRTIĆ “ DUGO SELO “
Perivoj I. B. Mažuranić 2, Dugo Selo

(naš jelovnik je sastavljen prema piramidi zdrave prehrane i pod kontrolom je Zavoda za javno zdravstvo „ Dr. Andrija Štampar “)

 


 

J  E  L  O  V  N  I  K

od 19. listopada 2020.g. do 23. listopada 2020.g. 

 

DATUM:

DORUČAK:

 RUČAK:

 UŽINA:

 

PONEDJELJAK

19.10.2020.

 

Namaz od šunke

Polu bijeli kruh

Voćni čaj s medom

Varivo kelj sa suhim mesom i korjenastim povrćem

Kukuruzni kruh

Voće

Mramorni kolač

Napitak

 

UTORAK

20.10.2020.

Griz na mlijeku s čokoladom

Povrtna juha s ribanom kašicom

Svinjski paprikaš

Tijesto pužići

Crveno zelje salata

Voće

Fortia

Kukuruzni kruh

 

SRIJEDA

21.10.2020.

 

Pohani kruh

Čaj šipak s limunom

Varivo mahune s puretinom

Kalnički kruh

Voće

Savijača sa sirom

Napitak

 

ČETVRTAK

22.10.2020.

 

Namaz Buterino

Polu bijeli kruh

Voćni čaj s limunom

Juneća juha s prosom

Kuhana junetina u umaku od rajčice

Pire krumpir

Voće

Marmelada od šljiva

Polu bijeli kruh

napitak

PETAK

23.10.2020.

 

Lino lada

Polu bijeli kruh

Mlijeko

Krem juha od cvjetače

Pohani oslić

Restani krumpir

Voće

Banane

ABC keksi

 

* Glavna kuharica u dogovoru sa zdravstvenom voditeljicom ima pravo na promjenu jelovnika u izvanrednim situacijama.

* Za djecu na jutarnjem dežurstvu topli napitak i keksi.

 

Jelovnik sastavili: 

Stjepan Slatina - kuhar

Vlatka Tovernić - zdravstvena voditeljica

 


 

 

RIZI – BIZI
( količina za 1 dijete )
 
30 g integralne riže
40 g graška
20 g mrkve
3 g suncokretovog ulja
5 g luka
Sol
List peršina
Grašak preliti mlakom vodom, posoliti i kuhati dok ne omekša.
Rižu kuhati posebno u slanoj vodi dok ne omekša, te dobro ocijediti nakon kuhanja.
Na dobro zagrijanom ulju popržiti luk, dodati rižu, grašak i začine, pa sve sastojke dobro izmiješati. Poslužiti kao prilog jelima.
 
 
VARIVO OD KELJA S KORJENASTIM POVRĆEM I SUHIM MESOM
( količina za 1 dijete )
 
120 g kelja
80 g krumpira
25 g mrkve
6 g korijena peršina
6 g korijena celera
45 g suhog mesa
2 g ulja
3 g brašna
Sol
List peršina
Glavicu kelja razrezati na 4 dijela, odstraniti oštećene i čvrste dijelove, pa ga narezati na široke rezance. Krumpir oguliti i narezati na kocke. Sve zajedno staviti u posudu s malo vode. Malo posoliti, poklopiti i kuhati. Posebno na zagrijanu ulju lagano propirjati nasjeckanu mrkvu, celer, peršin, pa dodati kelj i krumpir. Pred kraj kuhanja umiješati brašno razmućeno u malo vode. Suho meso narezati na kockice i umiješati u varivo. Po želji se može dodati i mljeveni kim.
 

DOBAR TEK !

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com