banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

 

DJEČJI VRTIĆ “ DUGO SELO “
Perivoj I. B. Mažuranić 2, Dugo Selo

(naš jelovnik je sastavljen prema piramidi zdrave prehrane i pod kontrolom je Zavoda za javno zdravstvo „ Dr. Andrija Štampar “)

 


 

J  E  L  O  V  N  I  K

od 17. srpanj 2017.g. do 21. srpanj 2017.g. 

DATUM

DORUČAK

RUČAK

UŽINA

 

PONEDJELJAK

17.07.2017

 

Pekmez od marelice

Kruh

Čaj s limunom

Varivo grašak/mrkva sa noklicama i svinjetinom

Kruh

Voće-Lubenice

Kefir

Kruh

 

UTORAK

18.07.2017

 

 

Namaz „VIVIS“

Kruh

Čaj s limunom

Juha

Pečena piletina

Mlinci

Miješana salata

Kruh

TOP - desert

 

SRIJEDA

19.07.2017

 

Puter štangica

Kakao

Varivo krastavci sa mesnim okruglicama

Kruh

Voće-Breskve

Namaz pašteta

Sok

 

ČETVRTAK

20.07.2017

 

Namaz Zdenka sir

Kruh

Čaj s limunom

 

Juha

Junetina u grašku

Pire krumpir

Kruh

Croissant s marelicom

Sok

 

 

PETAK

21.07.2017

 

 

Namaz od tunjevine

Čaj s limunom

Krem juha od cvjetače

Riba

Kelj na lešo

Kruh

 

Voće-Banane

 

 * Glavna kuharica u dogovoru sa zdravstvenom voditeljicom ima pravo na promjenu jelovnika u izvanrednim situacijama. * Za djecu na jutarnjem dežurstvu topli napitak i keksi.  

* Za djecu na popodnevnom dežurstvu UŽINA II u 17.30 sati.

 

Jelovnik sastavile: 

Ljiljana Pavlović, glavna kuharica                                         Vlatka Tovernić, zdravstvena voditeljica

 


 

TIJESTO S MLJEVENIM MESOM
( za jedno dijete )
 
50 g tjestenine
60 g junetine, piletine ili puretine samljeti
33 g svježe rajčice
25 g svježe paprike
10 g mrkve
6 g luka
5 g ulja
1 g lista peršina
1 g origana
1 g bosiljka
Sol
Češnjak
 
Skuhati tijesto u slanoj kipućoj vodi.
Meso oprati, samljeti, te pirjati na luku. Dodati nasjeckani češnjak, papriku i mrkvu. Sve zajedno pirjati. Pred kraj dodati samljevenu svježu rajčicu, origano i bosiljak.
 
VARIVO LEĆA SA SUŠENOM PURETINOM I KORJENASTIM POVRĆEM
( količina za 1 dijete )
 
20 g suhe leće
22 g mrkve
22 g korijena peršina
22 g korijena celera
6 g luka
4 g suhe slanine
10 g rajčice ( pelata )
3 g ulja
1 g lista peršina
Sol
Šećer
List lovora
45 g sušene puretine
 
Oprati leću i staviti je kuhati u hladnu vodu. Suhu slaninu narezati na kockice, pa dodati korjenasto povrće narezano na šire rezance. Sve zajedno pirjati na luku i dodati list lovora. Umiješati u leću. Sušenu puretinu narezati na kockice i umiješati u varivo. Na kraju dodati i rajčicu. Začiniti po želji.
List peršina bez obzira da li je svjež ili sušen valja dodati nakon termičke obrade, jer će se tako sačuvati jača aroma i nutrijenti ( npr. vitamin C ).
 
 

DOBAR TEK !

Djecji vrtic "Dugo Selo" @ 2014.
X

Ups!

Nedozvoljeno kopiranje sadržaja!