banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

 

DJEČJI VRTIĆ “ DUGO SELO “
Perivoj I. B. Mažuranić 2, Dugo Selo

(naš jelovnik je sastavljen prema piramidi zdrave prehrane i pod kontrolom je Zavoda za javno zdravstvo „ Dr. Andrija Štampar “)

 


 

J  E  L  O  V  N  I  K

od 18. ožujka 2019.g. do 22. ožujka 2019.g. 

 

DATUM

DORUČAK

RUČAK

UŽINA

 

PONEDJELJAK

18.03.2019.

 

Pečena jaja

Miješani  kruh

Čaj od šipka s medom

Varivo od graška i mrkve s junetinom i noklicama

Miješani kruh

Voće

Namaz lino lada

Polubijeli kruh

Sok

 

UTORAK

      19.03.2019.

„ Zdenka “ sir

Polubijeli kruh

Voćni čaj s medom i limunom

Bistra  juha s rezancima

Juneći gulaš

Kukuruzni žganci

Cikla salata

Mliječni namaz

Kukuruzni kruh

Sok

 

SRIJEDA

20.03.2019.

 

Griz na mlijeku s čokoladom i cimetom

Varivo od zelja sa svinjetinom

Miješani kruh

Voće

Rolada s pekmezom

Sok

 

    ČETVRTAK

     21.03.2019.

Namaz maslac

Med

Miješani kruh

Voćni čaj s medom

Povrtna juha s prosom

Mesna štruca

Pire krumpir

Umak od špinata

Fortia natur

Raženi kruh

 

PETAK

     22.03.2019.

Domaća pileća pašteta

Polubijeli kruh

Čaj od šipka

Krem juha od cvjetače

Složenac od ribe

Zelena salata

Trokutići od sira

Sok

 

 * Glavna kuharica u dogovoru sa zdravstvenom voditeljicom ima pravo na promjenu jelovnika u izvanrednim situacijama. 

* Za djecu na jutarnjem dežurstvu topli napitak i keksi.

 

Jelovnik sastavili: 

Ljiljana Pavlović - glavna kuharica

Stjepan Slatina – kuhar

Vlatka Tovernić – zdravstvena voditeljica

 


 

 

KOLAČ OD JOGURTA S BRUSNICAMA
( količina za 1 dijete )
 
15 g pšeničnog brašna
25 g jogurta ( 2.8 % m.m. )
1 / 10 jajeta
5 g šećera
5 g brusnica
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
5 g ulja
 
Pjenasto izmiješati jaja i šećer. Dodati jogurt, ulje, brašno u koje je umiješan prašak za pecivo. Dodati brusnice i vanilin šećer, lagano umiješati.
Peći u pećnici 30 minuta na 180 stupnjeva.
 
 
 
 
SLOŽENAC OD KRUMPIRA I TIKVICA S JUNETINOM
( za jedno dijete )
 
150 g krumpira
100 g tikvica
48 g mljevene junetine
1 / 10 jajeta
6 g luka     
20 g kiselog vrhnja ( 20 % m.m. )
2 g ulja
sol
korijen peršina
 
Krumpir i tikvice oprati, oguliti i narezati na ploške. Mljevenu junetinu pirjati na luku, pa začiniti. Slagati red krumpira, red tikvica, red mesa i završiti s krumpirom. Preliti smjesom kiselog vrhnja i jajeta.
Peći u pećnici  na 180 stupnjeva 60 minuta.
 
 
 

DOBAR TEK !

Djecji vrtic "Dugo Selo" @ 2014.
X

Ups!

Nedozvoljeno kopiranje sadržaja!