banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

 

DJEČJI VRTIĆ “ DUGO SELO “
Perivoj I. B. Mažuranić 2, Dugo Selo

(naš jelovnik je sastavljen prema piramidi zdrave prehrane i pod kontrolom je Zavoda za javno zdravstvo „ Dr. Andrija Štampar “)

 


 

J  E  L  O  V  N  I  K

od 21. kolovoz 2017.g. do 25. kolovoz 2017.g. 

 

DATUM

DORUČAK

RUČAK

UŽINA

 

PONEDJELJAK

21.08.2017.

 

Namaz VIVIS

Kruh

Čaj s limunom

Varivo sa lećom

Kruh

Voće - Kruške

Miješana marmelada

Sok od jabuke

 

UTORAK

22.08.2017.

Čokoladne pahuljice

Mlijeko

Povrtna juha s brojkama

Tijesto bolonjez

Kruh

Zelje salata

 

Jogurt

Kruh

 

SRIJEDA

23.08.2017.

 

Pašteta

Kruh

Čaj s limunom

Varivo mahune

Kruh

Voće – Nektarine

Kroasan sa marelicom

Sok od borovnice

 

ČETVRTAK

24.08.2017.

Buterino

Kakao

Kruh

Pileća juha

Rizi – Bizi

Pečena piletina

Rajčica salata

Voćni jogurt drink

Sport keksi

 

PETAK

25.08.2017.

Puter štangica

Čaj s limunom

Krem juha od cvjetače

Riba

Kruh

Miješano povrće na maslacu

Namaz lino lada

Sok od naranče

 

 * Glavna kuharica u dogovoru sa zdravstvenom voditeljicom ima pravo na promjenu jelovnika u izvanrednim situacijama. * Za djecu na jutarnjem dežurstvu topli napitak i keksi.  

* Za djecu na popodnevnom dežurstvu UŽINA II u 17.30 sati.

 

Jelovnik sastavili: 

Elvis Bošnjak, kuhar                                        Vlatka Tovernić, zdravstvena voditeljica

 


 

KREM JUHA OD CVJETAČE
( količina za 1 dijete )
 
50 g cvjetače
10 g kiselog vrhnja
2 g brašna
3 g maslaca ili ulja
Sol
1 g lista peršina
 
Opranu i očišćenu cvjetaču prokuhati u malo posoljenoj vodi. Izvaditi je, izmiksati ( propasirati ), te vratiti natrag u vodu u kojoj se je kuhala. Na otopljenu maslacu  lagano popržiti brašno, pa ga dodati u juhu. Maknuti s vatre i dodati vrhnje u koje je prethodno umiješan sitno nasjeckan peršinov list.
 
 
VARIVO PORILUK SA SUHIM MESOM I KORJENASTIM POVRĆEM
( količina za 1 dijete )
 
150 g poriluka
20 g mrkve
20 g korijena peršina
20 g korijena celera
20 g luka
45 g suhog mesa
60 g krumpira
3 g ulja suncokreta
1 g lista peršina
 
Luk, mrkvu, celer i peršin očistiti, oprati i pirjati. Poriluk očistiti, dobro oprati i narezati na kolutiće, pa blanširati ( kratko prokuhati ). Dodati krumpir narezan na kockice. Začiniti. Kuhati uz povremeno miješanje. Pred kraj, ako treba može se dodati brašno razmućeno u malo vode. Suho meso također narezati na kockice i umiješati u varivo. Posuti nasjeckanim listom peršina.
 
 

DOBAR TEK !

Djecji vrtic "Dugo Selo" @ 2014.
X

Ups!

Nedozvoljeno kopiranje sadržaja!