banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

 

DJEČJI VRTIĆ “ DUGO SELO “
Perivoj I. B. Mažuranić 2, Dugo Selo

(naš jelovnik je sastavljen prema piramidi zdrave prehrane i pod kontrolom je Zavoda za javno zdravstvo „ Dr. Andrija Štampar “)

 


 

J  E  L  O  V  N  I  K

od 14. listopada 2019.g. do 18. listopada 2019.g. 

 

DATUM:

DORUČAK:

RUČAK:

UŽINA:

 

PONEDJELJAK

14.10.2019.

 

Namaz VIVIS

Polu bijeli kruh

Voćni čaj s limunom

Varivo grašak i mrkva s noklicama i piletinom

Raženi kruh

Voće

Kolač sa šumskim voćem

Sok od brusnice

 

UTORAK

15.10.2019.

 

Čokolino s mlijekom

Pureća juha sa slovima

Granadir marš

Pečena puretina

Cikla salata

Namaz Buterino

Kukuruzni kruh

Sok od limuna

 

SRIJEDA

16.10.2019.

 

„ Zdenka “ sir

Polu bijeli kruh

Kakao

 

Varivo grah s ječmenom kašom i suhim mesom

Kukuruzni kruh

Voće

Čokoladni puding

Piškoti

 

 

ČETVRTAK

17.10.2019.

Namaz šunka

Polu bijeli kruh

Voćni čaj s medom

Juneća juha s taranom

Rižoto od junetine

Zelena salata

Fortia

Raženi kruh

 

PETAK

18.10.2019.

Sendvič od pureće šunke i sira Podravec

Čaj od šipka s limunom

Krem juha od brokule

Pohani iverak

Blitva i krumpir lešo

Banane

 

 

 * Glavna kuharica u dogovoru sa zdravstvenom voditeljicom ima pravo na promjenu jelovnika u izvanrednim situacijama. 

* Za djecu na jutarnjem dežurstvu topli napitak i keksi.

 

Jelovnik sastavili: 

Ljiljana Pavlović – glavna kuharica

Stjepan Slatina - kuhar

Vlatka Tovernić - zdravstvena voditeljica

 


 

 

VARIVO LEĆA SA SUŠENOM PURETINOM I KORJENASTIM POVRĆEM
( količina za 1 dijete )
 
20 g suhe leće
22 g mrkve
22 g korijena peršina
22 g korijena celera
6 g luka
4 g suhe slanine
10 g rajčice ( pelata )
3 g ulja
1 g lista peršina
Sol
Šećer
List lovora
45 g sušene puretine
 
Oprati leću i staviti je kuhati u hladnu vodu. Suhu slaninu narezati na kockice, pa dodati korjenasto povrće narezano na šire rezance. Sve zajedno pirjati na luku i dodati list lovora. Umiješati u leću. Sušenu puretinu narezati na kockice i umiješati u varivo. Na kraju dodati i rajčicu. Začiniti po želji.
List peršina bez obzira da li je svjež ili sušen valja dodati nakon termičke obrade, jer će se tako sačuvati jača aroma i nutrijenti ( npr. vitamin C ).
 
 
 
NAMAZ OD TUNJEVINE
( količina za 1 dijete )  
 
30 g tunjevine iz konzerve
5 g maslaca
1 žličica sitno nasjeckanog peršinovog lista
Nekoliko kapi limunovog soka
1 žličica sitno nasjeckanog luka
1 žličica češnjaka
Sol
 
Pjenasto izmiješati maslac i dodati tunjevinu, prethodno samljevenu. Dodati peršinov list, sol i limunov sok. Po želji dodati luk i češnjak.
 
 
 

DOBAR TEK !

Djecji vrtic "Dugo Selo" @ 2014.
X

Ups!

Nedozvoljeno kopiranje sadržaja!