banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

 

DJEČJI VRTIĆ “ DUGO SELO “
Perivoj I. B. Mažuranić 2, Dugo Selo

(naš jelovnik je sastavljen prema piramidi zdrave prehrane i pod kontrolom je Zavoda za javno zdravstvo „ Dr. Andrija Štampar “)

 


 

J  E  L  O  V  N  I  K

od 21. siječnja 2019.g. do 25. siječnja 2019.g. 

 

DATUM:

DORUČAK:

RUČAK:

UŽINA:

 

PONEDJELJAK

21.01.2019.

 

Namaz Buterino

Polu bijeli kruh

Čaj od šipka s medom

Varivo kelj sa suhim mesom i korjenastim povrćem

Crni kruh

Voće

Kolač od jabuka i griza

Sok od borovnice

 

UTORAK

22.01.2019.

 

Carski drobljenac

Voćni čaj s limunom

Juneća juha s rezancima

Juneći gulaš

Kukuruzni žganci

Zelje salata

Tekući jogurt

Kukuruzni kruh

 

SRIJEDA

23.01.2019.

 

Griz na mlijeku s čokoladom i cimetom

Varivo poriluk s ječmenom kašom i junetinom

Kalnički kruh

Voće

Pureća pašteta

Polu bijeli kruh

Sok od breskve

 

 

ČETVRTAK

24.01.2019.

Namaz VIVIS

Kukuruzni kruh

Čaj od šipka s limunom

Povrtna juha s brojkama

Kosani odrezak

Pire krumpir

Špinat

Domaći puding od čokolade

Piškoti

 

PETAK

25.01.2019.

Namaz od tunjevine

Polu bijeli kruh

Voćni čaj s medom

Krem juha od mrkve

Panirani riblji štapići

Pečeni krumpir

Freska euforija crispy mix

 

 * Glavna kuharica u dogovoru sa zdravstvenom voditeljicom ima pravo na promjenu jelovnika u izvanrednim situacijama. 

* Za djecu na jutarnjem dežurstvu topli napitak i keksi.

 

Jelovnik sastavili: 

Ljiljana Pavlović - glavna kuharica

Stjepan Slatina – kuhar

Vlatka Tovernić – zdravstvena voditeljica

 


 

 

VARIVO GRAH S KISELIM ZELJEM I SUHIM MESOM
( količina za 1 dijete )
 
44 g bijelog graha
61 g kiselog zelja
2 g brašna tip 850
5 g suncokretovog ulja
2 g češnjaka
Sol
List peršina
List lovora
45 g suhog mesa
 
Očistiti grah i namočiti ga dan ranije. Kiselo zelje oprati i staviti kuhati zajedno s grahom. Napraviti zapršku, dodavši češnjak. Suho meso narezati na kockice i umiješati u varivo. Začiniti po želji.
 
VARIVO OD PORILUKA S JEČMENOM KAŠOM I SUHIM MESOM
( za jedno dijete )
 
80 g poriluka
5 g mrkve
20 g ječmene kaše
40 g krumpira
2 g ulja
6 g luka
45 g suhog mesa
Sol
Češnjak
List peršina
Brašno tip 850 po potrebi
 
Ječmenu kašu oprati i staviti kuhati. Poriluk prepoloviti po dužini i dobro oprati pod mlazom vode. Narezati ga na kolutiće. Sitno izrezati luk i kratko ga propirjati na ulju. Dodati vode, poriluk i mrkvu, te posoliti. Malo prokuhati, pa dodati kuhani ječam. Kuhati uz povremeno miješanje i po potrebi dodavati vodu u kojoj se kuhao ječam. Pred kraj, ako treba može se dodati brašno razmućeno u malo vode, te nasjeckani list peršina i protisnuti češnjak. Suho meso narezati na kockice i umiješati u varivo.
 
 
 

DOBAR TEK !

Djecji vrtic "Dugo Selo" @ 2014.
X

Ups!

Nedozvoljeno kopiranje sadržaja!