banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

 

DJEČJI VRTIĆ “ DUGO SELO “
Perivoj I. B. Mažuranić 2, Dugo Selo

(naš jelovnik je sastavljen prema piramidi zdrave prehrane i pod kontrolom je Zavoda za javno zdravstvo „ Dr. Andrija Štampar “)

 


 

J  E  L  O  V  N  I  K

od 20. svibnja 2019.g. do 24. svibnja 2019.g. 

 

DATUM

DORUČAK

RUČAK

UŽINA

 

PONEDJELJAK

20.05.2019.

 

Mliječni namaz

Polubijeli kruh

Čaj od šipka s limunom i medom

Varivo od leće i korjenastog povrća sa svinjetinom

Miješani kruh

Voće-jabuke

Mramorni kolač

Sok

 

UTORAK

      21.05.2019.

Sir i vrhnje

Kalnički kruh

Voćni čaj s medom

Bistra juha sa zvjezdicama

Pečena piletina

Mlinci

Salata od zelja i mrkve

Lino lada

Polubijeli kruh

Sok

 

SRIJEDA

22.05.2019.

 

Namaz od hamburgera

Polubijeli kruh

Čaj od šipka

Varivo od slanutka s puretinom

Miješani kruh

Voće-jagode

Štrudla od sira

Sok

 

    ČETVRTAK

     23.05.2019.

Čokoladne loptice

Mlijeko

Povrtna juha s prosom

Složenac od povrća s mljevenim mesom

Cikla salata

Pekmez od marelice

Polubijeli kruh

Sok

 

PETAK

     24.05.2019.

Pureće hrenovke

Miješani kruh

Čaj s medom

Ragu juha od povrća

Pohani iverak

Povrće na maslacu

Tekući jogurt

Raženi kruh

 

 * Glavna kuharica u dogovoru sa zdravstvenom voditeljicom ima pravo na promjenu jelovnika u izvanrednim situacijama. 

* Za djecu na jutarnjem dežurstvu topli napitak i keksi.

 

Jelovnik sastavili: 

Ljiljana Pavlović - glavna kuharica

Stjepan Slatina – kuhar

 


 

 

KOLAČ OD JOGURTA S BRUSNICAMA
( količina za 1 dijete )
 
15 g pšeničnog brašna
25 g jogurta ( 2.8 % m.m. )
1 / 10 jajeta
5 g šećera
5 g brusnica
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
5 g ulja
 
Pjenasto izmiješati jaja i šećer. Dodati jogurt, ulje, brašno u koje je umiješan prašak za pecivo. Dodati brusnice i vanilin šećer, lagano umiješati.
Peći u pećnici 30 minuta na 180 stupnjeva.
 
 
 
 
SLOŽENAC OD KRUMPIRA I TIKVICA S JUNETINOM
( za jedno dijete )
 
150 g krumpira
100 g tikvica
48 g mljevene junetine
1 / 10 jajeta
6 g luka     
20 g kiselog vrhnja ( 20 % m.m. )
2 g ulja
sol
korijen peršina
 
Krumpir i tikvice oprati, oguliti i narezati na ploške. Mljevenu junetinu pirjati na luku, pa začiniti. Slagati red krumpira, red tikvica, red mesa i završiti s krumpirom. Preliti smjesom kiselog vrhnja i jajeta.
Peći u pećnici  na 180 stupnjeva 60 minuta.
 
 
 

DOBAR TEK !

Djecji vrtic "Dugo Selo" @ 2014.
X

Ups!

Nedozvoljeno kopiranje sadržaja!