banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

 

DJEČJI VRTIĆ “ DUGO SELO “
Perivoj I. B. Mažuranić 2, Dugo Selo

(naš jelovnik je sastavljen prema piramidi zdrave prehrane i pod kontrolom je Zavoda za javno zdravstvo „ Dr. Andrija Štampar “)

 


 

J  E  L  O  V  N  I  K

od 20. studeni 2017.g. do 24. studeni 2017.g. 

DATUM

DORUČAK

RUČAK

UŽINA

 

PONEDJELJAK

20.11.2017.

 

Namaz šunka

Kruh

Čaj s limunom

Varivo kelj sa suhim mesom i korjenastim povrćem

Kruh

Voće

Marmelada marelica

Kruh

Sol od brusnice

 

UTORAK

21.11.2017.

Čokoladne  pahuljice

Mlijeko

Juneća juha s rezancima

Juneći gulaš

Pužići

Zelje salata

Kefir

Kruh

 

 

SRIJEDA

   22.11.2017.

 

Griz na mlijeku s čokoladom i cimetom

Varivo leća s junetinom

Kruh

Voće

Savijača od sira

Sok od borovnice

    

ČETVRTAK

23.11.2017.

Zdenka sir

Kruh

Čaj s limunom

Pileća juha s brojkama

Pečena piletina

Mlinci

Cikla salata

Štangica malina vanilija

Sok od borovnice

 

 

PETAK

24.11.2017.

Buterino

Bijela kava

Kruh

Krem juha od jaja

Riba

Krumpir salata

Puding čokolada

Piškoti

 

 

 * Glavna kuharica u dogovoru sa zdravstvenom voditeljicom ima pravo na promjenu jelovnika u izvanrednim situacijama. * Za djecu na jutarnjem dežurstvu topli napitak i keksi.  

* Za djecu na popodnevnom dežurstvu UŽINA II u 17.30 sati.

 

Jelovnik sastavile: 

Ljiljana Pavlović, glavna kuharica                                     Vlatka Tovernić, zdravstvena voditeljica

 


 

VARIVO OD KELJA S KORJENASTIM POVRĆEM I SUHIM MESOM
( količina za 1 dijete )
 
120 g kelja
80 g krumpira
25 g mrkve
6 g korijena peršina
6 g korijena celera
45 g suhog mesa
2 g ulja
3 g brašna
Sol
List peršina
 
Glavicu kelja razrezati na 4 dijela, odstraniti oštećene i čvrste dijelove, pa ga narezati na široke rezance. Krumpir oguliti i narezati na kocke. Sve zajedno staviti u posudu s malo vode. Malo posoliti, poklopiti i kuhati. Posebno na zagrijanu ulju lagano propirjati nasjeckanu mrkvu, celer, peršin, pa dodati kelj i krumpir. Pred kraj kuhanja umiješati brašno razmućeno u malo vode. Suho meso narezati na kockice i umiješati u varivo. Po želji se može dodati i mljeveni kim.
 
 
 
PILETINA U UMAKU OD POVRĆA
( količina za 1 dijete)
 
65 g piletine ( bijelo meso i zabatak )
20 g mrkve
10 g luka
3 g korijena peršina
3 g korijena celera
25 g svježe rajčice
15 g svježe paprike
4 g vrhnja za kuhanje
5 g ulja
1 g brašna tip 850
Sol
List peršina
 
Povrće očistiti, oprati i narezati na kockice, te pirjati na luku. Meso isto narezati na kockice, dodati povrću, te sve zajedno pirjati dok meso ne bude gotovo. Zgusnuti brašnom i vrhnjem za kuhanje, posuti nasjeckanim listom peršina.
 
 

DOBAR TEK !

Djecji vrtic "Dugo Selo" @ 2014.
X

Ups!

Nedozvoljeno kopiranje sadržaja!