banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

 

DJEČJI VRTIĆ “ DUGO SELO “
Perivoj I. B. Mažuranić 2, Dugo Selo

(naš jelovnik je sastavljen prema piramidi zdrave prehrane i pod kontrolom je Zavoda za javno zdravstvo „ Dr. Andrija Štampar “)

 


 

J  E  L  O  V  N  I  K

od 16. ožujka 2020.g. do 20. ožujka 2020.g. 

 

DATUM:

DORUČAK:

RUČAK:

UŽINA:

 

PONEDJELJAK

16.03.2020.

 

Namaz šunka

Polubijeli kruh

Čaj od šipka s medom

Varivo kelj sa suhim mesom i korjenastim povrćem

Kukuruzni kruh

Voće

Kolač od šumskog voća

Napitak

 

UTORAK

   17.03.2020.

 

Čokoladne loptice

Mlijeko

 

 

Pileća juha sa zvjezdicama

Pileći paprikaš

Pužići

Cikla salata

Voće

Sir Podravec

Crni kruh

Napitak

 

 

SRIJEDA

18.03.2020.

 

Pečena jaja

Polubijeli kruh

Čaj od šipka s limunom

Varivo leća sa suhim mesom

Kruh sa sjemenkama

Voće

Mramorni kolač

Napitak

  ČETVRTAK

19.03.2020.

Izabrala skupina

Medvjedići

Slani klipić

Bijela kava

Povrtna juha s prosom

Pečena svinjetina

Rizi – bizi

Zelje salata

Voće

Acidofil

Kukuruzni kruh

      

PETAK

    20.03.2020.

Griz na mlijeku s čokoladom i cimetom

Krem juha od cvjetače

Popečci od škarpine

Restani krumpir

Voće

Kroasan

Napitak

 

 * Glavna kuharica u dogovoru sa zdravstvenom voditeljicom ima pravo na promjenu jelovnika u izvanrednim situacijama. 

* Za djecu na jutarnjem dežurstvu topli napitak i keksi.

 

Jelovnik sastavili: 

Stjepan Slatina - kuhar

Vlatka Tovernić - zdravstvena voditeljica

 


 

 

RIZI – BIZI
( količina za 1 dijete )
 
30 g integralne riže
40 g graška
20 g mrkve
3 g suncokretovog ulja
5 g luka
Sol
List peršina
 
Grašak preliti mlakom vodom, posoliti i kuhati dok ne omekša.
Rižu kuhati posebno u slanoj vodi dok ne omekša, te dobro ocijediti nakon kuhanja.
Na dobro zagrijanom ulju popržiti luk, dodati rižu, grašak i začine, pa sve sastojke dobro izmiješati. Poslužiti kao prilog jelima.
 
 
 
VARIVO OD KELJA S KORJENASTIM POVRĆEM I SUHIM MESOM
( količina za 1 dijete )
 
120 g kelja
80 g krumpira
25 g mrkve
6 g korijena peršina
6 g korijena celera
45 g suhog mesa
2 g ulja
3 g brašna
Sol
List peršina
 
Glavicu kelja razrezati na 4 dijela, odstraniti oštećene i čvrste dijelove, pa ga narezati na široke rezance. Krumpir oguliti i narezati na kocke. Sve zajedno staviti u posudu s malo vode. Malo posoliti, poklopiti i kuhati. Posebno na zagrijanu ulju lagano propirjati nasjeckanu mrkvu, celer, peršin, pa dodati kelj i krumpir. Pred kraj kuhanja umiješati brašno razmućeno u malo vode. Suho meso narezati na kockice i umiješati u varivo. Po želji se može dodati i mljeveni kim.
 
 

DOBAR TEK !

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com