banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

 

DJEČJI VRTIĆ “ DUGO SELO “
Perivoj I. B. Mažuranić 2, Dugo Selo

(naš jelovnik je sastavljen prema piramidi zdrave prehrane i pod kontrolom je Zavoda za javno zdravstvo „ Dr. Andrija Štampar “)

 


 

J  E  L  O  V  N  I  K

od 28. svibanj 2018.g. do 1. lipanj 2018.g. 

 

DATUM:

DORUČAK:

RUČAK:

UŽINA:

 

PONEDJELJAK

28.05.2018.

 

Kukuruzni žganci

Bijela kava

Varivo grašak s junetinom

Kalnički kruh

Jagode

Savijača od sira

Sok od naranče

 

UTORAK

29.05.2018.

 

Putar štangica

Čokoladno mlijeko

 

Povrtna juha s brojkama

Pekarski krumpir sa suhim mesom

Zelena salata

Namaz sirni

Polu bijeli kruh

Sok od maline

 

SRIJEDA

30.05.2018.

 

„ Zdenka sir “

Crni kruh

Voćni čaj s limunom

Minestrone juha sa slovima

Oslić

Slani krumpir s peršinom

Acidofil

Kukuruzni kruh

 

ČETVRTAK

31.05.1018.

 

 

BLAGDAN

 

PETAK

01.06.2018.

Namaz Buterino

Raženi kruh

Čaj šipak s limunom

Krumpir gulaš

Miješani kruh

Jabuke

Puding od čokolade

Piškoti

 

 * Glavna kuharica u dogovoru sa zdravstvenom voditeljicom ima pravo na promjenu jelovnika u izvanrednim situacijama. * Za djecu na jutarnjem dežurstvu topli napitak i keksi.  

* Za djecu na popodnevnom dežurstvu UŽINA II u 17.30 sati.

 

Jelovnik sastavile: 

Ljiljana Pavlović, glavna kuharica

Vlatka Tovernić, zdravstvena voditeljica

 


 

 

SLOŽENAC OD KRUMPIRA I TIKVICA S JUNETINOM
( za jedno dijete )
 
150 g krumpira
100 g tikvica
48 g mljevene junetine
1 / 10 jajeta
6 g luka     
20 g kiselog vrhnja ( 20 % m.m. )
2 g ulja
sol
korijen peršina
 
Krumpir i tikvice oprati, oguliti i narezati na ploške. Mljevenu junetinu pirjati na luku, pa začiniti. Slagati red krumpira, red tikvica, red mesa i završiti s krumpirom. Preliti smjesom kiselog vrhnja i jajeta.
Peći u pećnici  na 180 stupnjeva 60 minuta.
 
 
 
OKRUGLICE OD MLJEVENE JUNETINE
( količina za 1 dijete )
 
60 g mljevene junetine
1 / 10 jajeta
4 g luka
5 g bijelog kruha
10 kiselog vrhnja
Sol
Češnjak
List peršina
 
Meso pomiješati s kruhom prethodno namočenim u vodi, pa dodati sve začine i jaja. Napraviti loptice, uvaljati ih u brašno i lagano spljoštiti kao malo deblje hamburgere. Pržiti ih u prethodno zagrijanom ulju koje ne smije biti prevruće.
 
 
 

DOBAR TEK !

Djecji vrtic "Dugo Selo" @ 2014.
X

Ups!

Nedozvoljeno kopiranje sadržaja!