banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

 

DJEČJI VRTIĆ “ DUGO SELO “
Perivoj I. B. Mažuranić 2, Dugo Selo

(naš jelovnik je sastavljen prema piramidi zdrave prehrane i pod kontrolom je Zavoda za javno zdravstvo „ Dr. Andrija Štampar “)

 


 

J  E  L  O  V  N  I  K

od 1. lipnja 2020.g. do 5. lipnja 2020.g. 

 

 DATUM

DORUČAK

RUČAK

UŽINA

 

PONEDJELJAK

01.06.2020.

 

Sirni namaz

Polubijeli kruh

Čaj od šipka

Varivo od mahuna sa suhim  mesom

Kalnički kruh

Voće

Mramorni kolač

Napitak

 

UTORAK

     02.06.2020.

Namaz- maslac

Med

Polubijeli kruh

Voćni čaj

Bistra juha s povrćem

Svinjski paprikaš

Palenta

Zelena salata

Voće

Tekući jogurt

Kukuruzni kruh

 

SRIJEDA

03.06.2020.

 

Griz na mlijeku

Varivo od leće s puretinom i povrćem

Miješani kruh

Voće

Kolač od jabuka i

rogača

Napitak

 

    ČETVRTAK

     04.06.2020.

Pečena jaja

Polubijeli kruh

Voćni čaj s medom

Mesne okruglice u umaku od rajčice

Pire krumpir

Zelje salata

Voće

Namaz od šunke

Polubijeli kruh

Napitak

 

PETAK

     05.06.2020.

Slani klipić

Kakao

Juha od rajčice

Popečci od oslića

Kelj na lešo s krumpirom

Voće

Banana

 

* Glavna kuharica u dogovoru sa zdravstvenom voditeljicom ima pravo na promjenu jelovnika u izvanrednim situacijama.

* Za djecu na jutarnjem dežurstvu topli napitak i keksi.

 

Jelovnik sastavili: 

Stjepan Slatina - kuhar

Vlatka Tovernić - zdravstvena voditeljica

 


 

 

RIZI – BIZI
( količina za 1 dijete )
 
30 g integralne riže
40 g graška
20 g mrkve
3 g suncokretovog ulja
5 g luka
Sol
List peršina
Grašak preliti mlakom vodom, posoliti i kuhati dok ne omekša.
Rižu kuhati posebno u slanoj vodi dok ne omekša, te dobro ocijediti nakon kuhanja.
Na dobro zagrijanom ulju popržiti luk, dodati rižu, grašak i začine, pa sve sastojke dobro izmiješati. Poslužiti kao prilog jelima.
 
 
VARIVO OD KELJA S KORJENASTIM POVRĆEM I SUHIM MESOM
( količina za 1 dijete )
 
120 g kelja
80 g krumpira
25 g mrkve
6 g korijena peršina
6 g korijena celera
45 g suhog mesa
2 g ulja
3 g brašna
Sol
List peršina
Glavicu kelja razrezati na 4 dijela, odstraniti oštećene i čvrste dijelove, pa ga narezati na široke rezance. Krumpir oguliti i narezati na kocke. Sve zajedno staviti u posudu s malo vode. Malo posoliti, poklopiti i kuhati. Posebno na zagrijanu ulju lagano propirjati nasjeckanu mrkvu, celer, peršin, pa dodati kelj i krumpir. Pred kraj kuhanja umiješati brašno razmućeno u malo vode. Suho meso narezati na kockice i umiješati u varivo. Po želji se može dodati i mljeveni kim.
 

DOBAR TEK !

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com