banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

 

DJEČJI VRTIĆ “ DUGO SELO “
Perivoj I. B. Mažuranić 2, Dugo Selo

(naš jelovnik je sastavljen prema piramidi zdrave prehrane i pod kontrolom je Zavoda za javno zdravstvo „ Dr. Andrija Štampar “)

 


 

J  E  L  O  V  N  I  K

od 19. kolovoza 2019.g. do 23. kolovoza 2019.g. 

 

DATUM:

DORUČAK:

RUČAK:

UŽINA:

 

PONEDJELJAK

19.08.2019.

 

Pureće hrenovke

Polu bijeli kruh

Voćni čaj s limunom

Varivo leća sa svinjetinom

Kalnički kruh

Voće

Savijača od jabuka

Sok od malina

 

UTORAK

20.08.2019.

 

Kukuruzne pahuljice

Čokoladno mlijeko

Punjena paprika u umaku od rajčice

Pire krumpir

Kalnički kruh

Namaz VIVIS

Polu bijeli kruh

Sok od brusnica

 

SRIJEDA

21.08.2019.

 

Pecivo

Kakao

Varivo bundeva

Pečena svinjetina

Pire krumpir

Kalnički kruh

Kolač s višnjama

Sok od marelica

 

ČETVRTAK

22.08.2019.

Namaz hamburger

Polu bijeli kruh

Voćni čaj

Povrtna juha s kašicom

Đuveč

Riža

Pečena puretina

Fortia Natur

Kukuruzni kruh

 

PETAK

23.08.2019.

 

Zdenka sir

Polu bijeli kruh

Čaj od šipka s medom

Krem juha od rajčice

Riblji popečci

Povrće na maslacu

Čokoladni puding

Keksi

 

 * Glavna kuharica u dogovoru sa zdravstvenom voditeljicom ima pravo na promjenu jelovnika u izvanrednim situacijama. 

* Za djecu na jutarnjem dežurstvu topli napitak i keksi.

 

Jelovnik sastavila: 

Ljiljana Pavlović – glavna kuharica

 


 

 

VARIVO OD BUNDEVE S PILETINOM
( količina za 1 dijete )
 
100 g naribane bundeve
10 g maslaca
3 g brašna
15 g rajčice
50 g piletine
 
Na maslacu malo popržiti brašno, pa dodati naribanu bundevu i nastaviti pirjati. Pred kraj dodati oguljenu i nasjeckanu svježu rajčicu, te pirjati do kraja.
Piletinu staviti kuhati u hladnu vodu, a kad bude kuhana nasjeckati je i dodati u bundevu.
 
 
 
 
ĐUVEČ OD POVRĆA
( količina za 1 dijete )
 
130 g svježe rajčice
90 g svježe paprike
70 g tikvica
30 g patlidžana
15 g luka
4 g suncokretovog ulja
Sol
List peršina
List celera
 
Luk očistiti, sitno narezati i pirjati. Dodati očišćeno, oprano i narezano svježe  povrće – papriku, patlidžane, rajčice i tikvice, te još malo pirjati. Na kraju dodati celerov i peršinov list.
 
 
 

DOBAR TEK !

Djecji vrtic "Dugo Selo" @ 2014.
X

Ups!

Nedozvoljeno kopiranje sadržaja!