banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

 

DJEČJI VRTIĆ “ DUGO SELO “
Perivoj I. B. Mažuranić 2, Dugo Selo

(naš jelovnik je sastavljen prema piramidi zdrave prehrane i pod kontrolom je Zavoda za javno zdravstvo „ Dr. Andrija Štampar “)

 


 

J  E  L  O  V  N  I  K

od 10. kolovoza 2020.g. do 14. kolovoza 2020.g. 

 

DATUM

DORUČAK

RUČAK

UŽINA

 

PONEDJELJAK

10.08.2020.

 

Buterino

Polubijeli kruh

Voćni čaj s limunom

Varivo kelj s pilećim hrenovkama

Miješani kruh

Voće

Mramorni kolač

Napitak

 

UTORAK

11.08.2020.

Kukuruzne pahuljice

Čokoladno

mlijeko

Juneća juha s rezancima

Kuhana junetina u umaku od rajčice

Riža

Voće

Voćni namaz

Kukuruzni kruh

Napitak

 

SRIJEDA

12.08.2020.

 

Namaz od šunke

Polubijeli kruh

Čaj od šipka s limunom

Varivo cvjetača s puretinom

Crni kruh

Voće

Savijača od jabuka

Napitak

 

ČETVRTAK

13.08.2020.

Namaz lino lada

Polubijeli kruh

Mlijeko

Povrtna juha s prosom

Tijesto Milanez

Zelje salata

Voće

Trokutići od sira

Napitak

 

PETAK

14.08.2020.

Sendvič od pureće šunke i sira Tilzit

Voćni čaj s medom

Krem juha od graška

Pohani iverak

Miješano povrće na maslacu

Voće              

Tekući jogurt

Raženi kruh

 

* Glavna kuharica u dogovoru sa zdravstvenom voditeljicom ima pravo na promjenu jelovnika u izvanrednim situacijama.

* Za djecu na jutarnjem dežurstvu topli napitak i keksi.

 

Jelovnik sastavili: 

Stjepan Slatina - kuhar

Vlatka Tovernić - zdravstvena voditeljica

 


 

 

RIZI – BIZI
( količina za 1 dijete )
 
30 g integralne riže
40 g graška
20 g mrkve
3 g suncokretovog ulja
5 g luka
Sol
List peršina
Grašak preliti mlakom vodom, posoliti i kuhati dok ne omekša.
Rižu kuhati posebno u slanoj vodi dok ne omekša, te dobro ocijediti nakon kuhanja.
Na dobro zagrijanom ulju popržiti luk, dodati rižu, grašak i začine, pa sve sastojke dobro izmiješati. Poslužiti kao prilog jelima.
 
 
VARIVO OD KELJA S KORJENASTIM POVRĆEM I SUHIM MESOM
( količina za 1 dijete )
 
120 g kelja
80 g krumpira
25 g mrkve
6 g korijena peršina
6 g korijena celera
45 g suhog mesa
2 g ulja
3 g brašna
Sol
List peršina
Glavicu kelja razrezati na 4 dijela, odstraniti oštećene i čvrste dijelove, pa ga narezati na široke rezance. Krumpir oguliti i narezati na kocke. Sve zajedno staviti u posudu s malo vode. Malo posoliti, poklopiti i kuhati. Posebno na zagrijanu ulju lagano propirjati nasjeckanu mrkvu, celer, peršin, pa dodati kelj i krumpir. Pred kraj kuhanja umiješati brašno razmućeno u malo vode. Suho meso narezati na kockice i umiješati u varivo. Po želji se može dodati i mljeveni kim.
 

DOBAR TEK !

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com