banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

 

DJEČJI VRTIĆ “ DUGO SELO “
Perivoj I. B. Mažuranić 2, Dugo Selo

(naš jelovnik je sastavljen prema piramidi zdrave prehrane i pod kontrolom je Zavoda za javno zdravstvo „ Dr. Andrija Štampar “)

 


 

J  E  L  O  V  N  I  K

od 15. şrpnja 2019.g. do 19. srpnja 2019.g. 

 

DATUM:

DORUČAK:

RUČAK:

UŽINA:

 

PONEDJELJAK

15.07.2019.

 

Pileća pašteta

Polubijeli kruh

Voćni čaj s limunom

 

Varivo od kelja i korjenastog povrća sa suhim mesom

Kalnički kruh

Voće

Voćni kolač

Sok

 

UTORAK

16.07.2019.

 

Kukuruzni žganci

Bijela kava

Punjena paprika

Pire krumpir

Kalnički kruh

Namaz Lino lada

Polubijeli kruh

Sok

 

SRIJEDA

17.07.2019.

 

Pečena jaja

Miješani kruh

Čaj od šipka s medom

Varivo od slanutka s junetinom

Kalnički kruh

Sladoled

Štrudla od jabuka

Sok

 

ČETVRTAK

18.07.2019.

Miješana marmelada

Polubijeli kruh

Kakao

Bistra juha s rezancima

Pašticada

Njoke

Salata od paradajza

Tekući jogurt

Kalnički kruh

 

PETAK

19.07.2019.

 

Carski drobljenac

Voćni čaj s limunom i medom

Krem juha od graška

Riblji štapići

Blitva na lešo s krumpirom

Voće-kruške

Keksi

 

 * Glavna kuharica u dogovoru sa zdravstvenom voditeljicom ima pravo na promjenu jelovnika u izvanrednim situacijama. 

* Za djecu na jutarnjem dežurstvu topli napitak i keksi.

 

Jelovnik sastavio: 

Stjepan Slatina – kuhar

 


 

 

CARSKI DROBLJENAC
( količina za 1 dijete )
 
2 / 5 jajeta
50 g brašna
0.8 dcl mlijeka
5 g šećera
Ulje
Sol
Vanilin šećer
Miješano suho voće
 
Umijesiti tijesto od brašna, mlijeka, jaja, malo šećera i soli – gušće nego za palačinke. Od te smjese ispeći deblje palačinke. Svaku ispečenu palačinku izmrviti vilicom u tavi, posuti šećerom, pa istresti u posebnu posudu. Na kraju propržiti sve zdrobljene palačinke, dodati suho voće po želji i posuti vanilin šećerom.
 
VARIVO LEĆA SA SUHIM MESOM I KORJENASTIM POVRĆEM
( količina za 1 dijete )
 
20 g suhe leće
22 g mrkve
22 g korijena peršina
22 g korijena celera
6 g luka
4 g suhe slanine
10 g rajčice ( pelata )
3 g ulja
1 g lista peršina
Sol
Šećer
List lovora
45 g suhog mesa
 
Oprati leću i staviti je kuhati u hladnu vodu. Suhu slaninu narezati na kockice, pa dodati korjenasto povrće narezano na šire rezance. Sve zajedno pirjati na luku i dodati list lovora. Umiješati u leću. Suho meso narezati na kockice i umiješati u varivo. Na kraju dodati i rajčicu. Začiniti po želji.
List peršina bez obzira da li je svjež ili sušen valja dodati nakon termičke obrade, jer će se tako sačuvati jača aroma i nutrijenti (npr. vitamin C).
 
 
 

DOBAR TEK !

Djecji vrtic "Dugo Selo" @ 2014.
X

Ups!

Nedozvoljeno kopiranje sadržaja!