banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

 

DJEČJI VRTIĆ “ DUGO SELO “
Perivoj I. B. Mažuranić 2, Dugo Selo

(naš jelovnik je sastavljen prema piramidi zdrave prehrane i pod kontrolom je Zavoda za javno zdravstvo „ Dr. Andrija Štampar “)

 


 

J  E  L  O  V  N  I  K

od 16. listopad 2017.g. do 20. listopad 2017.g. 

DATUM

DORUČAK

RUČAK

UŽINA

 

PONEDJELJAK

16.10.2017.

 

VIVIS namaz

Kruh

Čaj s limunom

Varivo slanutak s puretinom

Kruh

Voće

Fritule

Sok od jabuke

 

UTORAK

17.10.2017.

Čokoladne

pahuljice

Mlijeko

Povrtna juha s brojkama

Mesna štruca

Pire krumpir

Špinat umak

Salata

Voćni jogurt

 

SRIJEDA

18.10.2017.

 

Sendvič od pureće šunke i sira tilzit

Čaj s limunom

Varivo grašak s teletinom s noklicama

Kruh

Voće

Kolač od jabuka

Sok od breskve

 

ČETVRTAK

19.10.2017.

Sirni namaz

Čaj s limunom

Kruh

Pileća juha sa slovima

Rižoto od piletine

Salata

Marmelada miješana

Kruh

Sok od brusnice

 

PETAK

20.10.2017.

 

Buterino

Kruh

Čaj s limunom

Krem juha od mrkve

Riblji popečci

Krumpir salata

Jabuke

Sport keksi

 

 * Glavna kuharica u dogovoru sa zdravstvenom voditeljicom ima pravo na promjenu jelovnika u izvanrednim situacijama. * Za djecu na jutarnjem dežurstvu topli napitak i keksi.  

* Za djecu na popodnevnom dežurstvu UŽINA II u 17.30 sati.

 

Jelovnik sastavile: 

Ljiljana Pavlović, glavna kuharica                                     Vlatka Tovernić, zdravstvena voditeljica

 


 

KREM JUHA OD CVJETAČE
( količina za 1 dijete )
 
50 g cvjetače
10 g kiselog vrhnja
2 g brašna
3 g maslaca ili ulja
Sol
1 g lista peršina
 
Opranu i očišćenu cvjetaču prokuhati u malo posoljenoj vodi. Izvaditi je, izmiksati ( propasirati ), te vratiti natrag u vodu u kojoj se je kuhala. Na otopljenu maslacu  lagano popržiti brašno, pa ga dodati u juhu. Maknuti s vatre i dodati vrhnje u koje je prethodno umiješan sitno nasjeckan peršinov list.
 
 
OKRUGLICE OD ŠLJIVA
( količina za 1 dijete )
 
35 g brašna tip 850
90 g krumpira
45 g šljiva
1 / 10 jajeta
3 g ulja ( maslaca )
5 g krušnih mrvica
5 g šećera
Sol
Cimet
 
Oprati krumpir i skuhati ga u ljusci, pa oguliti i propasirati. Dodati brašno, sol, ulje, jaje i rukom zamijesiti tijesto. Dobiveno tijesto razvaljati i izrezati na kocke. U svaku kocku staviti opranu i od koštica očišćenu šljivu. Oblikovati okruglice i uvaljati ih u brašno. Okruglice kuhati u malo posoljenoj kipućoj vodi. Kad isplivaju na površinu, izvaditi ih i ocijediti, pa preliti lagano poprženim krušnim  mrvicama. Po želji se mogu posuti šećerom i cimetom.
 
 

DOBAR TEK !

Djecji vrtic "Dugo Selo" @ 2014.
X

Ups!

Nedozvoljeno kopiranje sadržaja!