banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

 

DJEČJI VRTIĆ “ DUGO SELO “
Perivoj I. B. Mažuranić 2, Dugo Selo

(naš jelovnik je sastavljen prema piramidi zdrave prehrane i pod kontrolom je Zavoda za javno zdravstvo „ Dr. Andrija Štampar “)

 


 

J  E  L  O  V  N  I  K

od 10. prosinca 2018.g. do 14. prosinca 2018.g. 

 

DATUM

DORUČAK

RUČAK

UŽINA

 

PONEDJELJAK

10.12.2018.

 

Namaz VIVIS

Polu bijeli kruh

Čaj od šipka s medom

Varivo od prokulica s junetinom

Miješani kruh

Voće-jabuke

Mramorni kolač

Sok od naranče

 

UTORAK

      11.12.2018.

Zdenka sir

Kalnički kruh

Voćni čaj s medom

Pileća juha s ribanom kašicom

Piletina u umaku s povrćem

Tijesto trikolore

Cikla salata

Kompot od breskve

Keksi

 

SRIJEDA

12.12.2018.

 

Griz na mlijeku s čokoladom i cimetom

Varivo od cvjetače i brokule s puretinom

Kalnički kruh

Voće-naranče

Savijača od jabuka

Sok od borovnice

 

 

ČETVRTAK

13.12.2018.

Čokoladne pahuljice

Mlijeko

Mesne okruglice u umaku od rajčice

Pire krumpir

Miješani kruh

Namaz od šunke

Polu bijeli kruh

Sok od limuna

 

PETAK

       14.12.2018.

Carski drobljenac

Voćni čaj s limunom

Krem juha od jaja

Složenac od krumpira i oslića s povrćem

Zelje salata

Napolitanke

Sok od jabuke

 

 * Glavna kuharica u dogovoru sa zdravstvenom voditeljicom ima pravo na promjenu jelovnika u izvanrednim situacijama. 

* Za djecu na jutarnjem dežurstvu topli napitak i keksi.

 

Jelovnik sastavili: 

Ljiljana Pavlović - glavna kuharica

Stjepan Slatina – kuhar

Vlatka Tovernić – zdravstvena voditeljica

 


 

 

PILETINA U UMAKU OD POVRĆA
( količina za 1 dijete)
 
65 g piletine ( bijelo meso i zabatak )
20 g mrkve
10 g luka
3 g korijena peršina
3 g korijena celera
25 g svježe rajčice
15 g svježe paprike
4 g vrhnja za kuhanje
5 g ulja
1 g brašna tip 850
Sol
List peršina
 
Povrće očistiti, oprati i narezati na kockice, te pirjati na luku. Meso isto narezati na kockice, dodati povrću, te sve zajedno pirjati dok meso ne bude gotovo. Zgusnuti brašnom i vrhnjem za kuhanje, posuti nasjeckanim listom peršina.
 
 
TJESTENINA U UMAKU OD TUNJEVINE I RAJČICE
( količina za 1 dijete )
 
40 g rezanaca
5 g suncokretovog ulja
6 g luka
20 g tunjevine
50 g pelata od rajčice
2 g pirea od rajčica
1 g peršinovog lišća
Češnjak
Lovorov list
Sol
 
Tjesteninu skuhati u slanoj vodi. Luk očistiti i pirjati. Dodati češnjak, pelate i pire od rajčica, zatim tunjevinu kojoj je ocijeđeno ulje. Zaliti vodom do željene gustoće i začiniti. Preliti preko tjestenine ili umiješati u tjesteninu. Ukrasiti peršinovim lišćem.
 
 
 

DOBAR TEK !

Djecji vrtic "Dugo Selo" @ 2014.
X

Ups!

Nedozvoljeno kopiranje sadržaja!