banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

 

DJEČJI VRTIĆ “ DUGO SELO “
Perivoj I. B. Mažuranić 2, Dugo Selo

(naš jelovnik je sastavljen prema piramidi zdrave prehrane i pod kontrolom je Zavoda za javno zdravstvo „ Dr. Andrija Štampar “)

 


 

J  E  L  O  V  N  I  K

od 15. siječanj 2018.g. do 19. siječanj 2018.g. 

 

DATUM

DORUČAK

RUČAK

UŽINA

 

PONEDJELJAK

15.01.2018

 

Namaz

Kruh

Čaj s limunom

Varivo od kelja i korjenastog povrća sa suhim mesom

Kruh

Voće

Pašteta

Kruh

Sok

 

UTORAK

16.01.2018

Namaz VIVIS

Kruh

Kakao

Bistra juha sa zvjezdicama

Piletina u umaku s povrćem

Tijesto pužići

Zelena salata

Acidofil

Kruh

 

SRIJEDA

17.01.2018

 

Pečena jaja

Kruh

Čaj s limunom

Varivo od graška i mrkve s noklicama i mesom

Kruh

Voće

Savijača od jabuka

Sok

 

ČETVRTAK

18.01.2018

Namaz od tunjevine

Kruh

Čaj s limunom

Juha od povrća s rezancima

Musaka od mljevenog mesa,krumpira i tikvica

Salata od crvenog zelja

Croassant

Sok

 

PETAK

       19.01.2018

 

Sendvič sa šunkom i sirom

Čaj s limunom

Krem juha od rajčice s rižom

Pečena riba

Blitva s krumpirom

Napolitanke

Sok

 

 * Glavna kuharica u dogovoru sa zdravstvenom voditeljicom ima pravo na promjenu jelovnika u izvanrednim situacijama. * Za djecu na jutarnjem dežurstvu topli napitak i keksi.  

* Za djecu na popodnevnom dežurstvu UŽINA II u 17.30 sati.

 

Jelovnik sastavile: 

Ljiljana Pavlović, glavna kuharica                                     Vlatka Tovernić, zdravstvena voditeljica

 


 

VARIVO OD KELJA S KORJENASTIM POVRĆEM I SUHIM MESOM
( količina za 1 dijete )
 
120 g kelja
80 g krumpira
25 g mrkve
6 g korijena peršina
6 g korijena celera
45 g suhog mesa
2 g ulja
3 g brašna
Sol
List peršina
 
Glavicu kelja razrezati na 4 dijela, odstraniti oštećene i čvrste dijelove, pa ga narezati na široke rezance. Krumpir oguliti i narezati na kocke. Sve zajedno staviti u posudu s malo vode. Malo posoliti, poklopiti i kuhati. Posebno na zagrijanu ulju lagano propirjati nasjeckanu mrkvu, celer, peršin, pa dodati kelj i krumpir. Pred kraj kuhanja umiješati brašno razmućeno u malo vode. Suho meso narezati na kockice i umiješati u varivo. Po želji se može dodati i mljeveni kim.
 
 
 
PILETINA U UMAKU OD POVRĆA
( količina za 1 dijete)
 
65 g piletine ( bijelo meso i zabatak )
20 g mrkve
10 g luka
3 g korijena peršina
3 g korijena celera
25 g svježe rajčice
15 g svježe paprike
4 g vrhnja za kuhanje
5 g ulja
1 g brašna tip 850
Sol
List peršina
 
Povrće očistiti, oprati i narezati na kockice, te pirjati na luku. Meso isto narezati na kockice, dodati povrću, te sve zajedno pirjati dok meso ne bude gotovo. Zgusnuti brašnom i vrhnjem za kuhanje, posuti nasjeckanim listom peršina.
 
 

DOBAR TEK !

Djecji vrtic "Dugo Selo" @ 2014.
X

Ups!

Nedozvoljeno kopiranje sadržaja!