banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

Varivo grah s kiselom repom i teletinom

( količina za 1 dijete )

 

44 g bijelog graha
80 g kisele repe
2 g brašna tip 850
5 g suncokretovog ulja
Sol
List peršina
List lovora
50 g teletine

 

Očistiti grah i namočiti ga dan ranije. Teletinu oprati i narezati na kockice. Promijeniti vodu i kuhati grah u slanoj vodi zajedno sa teletinom. Dodati list lovora. Kiselu repu oprati. Kad bude grah skoro kuhan ( oko 80 % m) dodati opranu kiselu repu. Kad se skuha do kraja izvaditi list lovora i dodati laganu zapršku. Začiniti po želji.

Tijesto milanez

( količina za 6 djece )

 

500 g tijesta ( špageta )
12 g brašna tip 850
25 g pirea od rajčice
3 g šećera
60 g šunke u ovitku
30 polumasnog sira
30 g suncokretovog ulja
3 g soli

 

Skuhati tijesto i ocijediti ga. Brašno lagano popržiti na ulju do zlatnožute boje i zaliti ga vodom.
Dodati pire od rajčica, sol i šećer.
Sve zajedno kuhati oko 30 minuta, jako polagano.
Umak mora biti slatkast i s dosta pirea od rajčice, radi bolje gustoće. Gotov umak preliti preko skuhane i ocijeđene tjestenine.
Poslužiti toplo, posuto sitno naribanim sirom.

Teleća ragu-juha

( količina za 1 dijete )

 
 
36 g teletine bez kosti
22 g mrkve
10 g graška
12 g cvjetače
10 g korabice
6 g korijena peršina
6 g korijena celera
2 g tijesta za juhu
Sol

 

Povrće očistiti, oprati i izrezati na sitne kocke. Meso samljeti ili izrezati na sitne kocke. Posoliti i staviti kuhati. Kad bude gotovo, ukuhati tijesto za juhu.

Rižoto od piletine

( količina za 1 dijete )

 

65 g piletine
40 g riže
30 g graška
25 g mrkve
10 g luka
2 g pirea od rajčice
5 g ulja
1 g lista peršina
 

Piletinu narezati na kockice. Na ulju popržiti sitno nasjeckan luk, te pirjati zajedno s piletinom. Kad tekućina ispari, dodati povrće, kosani list peršina i pire od rajčica. Pirjati uz miješanje i dodati rižu, te pirjati dok riža ne omekša. Po želji se može dodati parmezan.

Piletina u umaku od povrća

( količina za 1 dijete)

 
 
65 g piletine ( bijelo meso i zabatak )
20 g mrkve
10 g luka
3 g korijena peršina
3 g korijena celera
25 g svježe rajčice
15 g svježe paprike
4 g vrhnja za kuhanje
5 g ulja
1 g brašna tip 850
Sol
List peršina

 

Povrće očistiti, oprati i narezati na kockice, te pirjati na luku. Meso isto narezati na kockice, dodati povrću, te sve zajedno pirjati dok meso ne bude gotovo. Zgusnuti brašnom i vrhnjem za kuhanje, posuti nasjeckanim listom peršina.

Panirani file oslića

( količina za 1 dijete )

 
 
50 g filea od oslića
1 / 10 jajeta
10 g brašna tip 850
5 g krušnih mrvica
5 g ulja
Sol

 

File oslića oprati, posoliti, panirati u brašnu, jajetu i krušnim mrvicama, te peći na ulju.

K U T A K    Z A   S M I J E H


 

ZAŠTO IMAMO PREZIME?

Da znaš tko si, jer neki imaju isto ime. (A.M. 6 g.)

Kad ides preko granice da mama može reći prezime preko kartice. (E.M.6 g.)

Kalendar događanja

Prosinac 2018
13
Četvrtak
nema događanja
BuaXua Calendar

Eko-himna

Brojač posjetitelja


Trenutno

2
Online

13 Prosinac 2018
Djecji vrtic "Dugo Selo" @ 2014.
X

Ups!

Nedozvoljeno kopiranje sadržaja!